Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium

Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium

Felvételi jegyzék a 2017/2018 tanévre

Felvételi jegyzék a 2017/2018 tanévre

1000-es tagozatkód

2000-es tagozatkód

3000-es tagozatkód

Felvételizők figyelmébe!


Mit mutat meg az ideiglenes felvételi jegyzék?


♦  Megmutatja a hozzánk jelentkezett tanulók felvételi eljárásban elért összesített eredménye alapján rangsorban elfoglalt helyét. 

♦  Az ideiglenes felvételi jegyzék (ideiglenes felvételi rangsor) a gyomaendrődi Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumba jelentkező összes tanulót tartalmazza minden tagozaton, amelyet jelentkezési lapján megjelölt.
A sorrend csak tájékoztató jellegű, de a sorszám még sokat változhat, hiszen a felvételi döntéskor kiesnek mindazok, akiket másik tagozatra veszünk fel, esetleg másik iskolába kerülnek be, tehát egy adott listában egy tanuló sok hellyel is előbbre kerülhet. A jelenleginél tisztább képre csak 2017. április 19-e után számíthatunk, ekkor kapjuk meg a győri felvételi központtól a végleges egyeztetett felvételi jegyzéket.
Azonban azt a jegyzék nem mutatja meg, hogy a vizsgázó felvételt nyert-e az adott tagozatra!
Az itt közölt listák alapján ugyanis a Győri Felvételi Központ rangsorol: az iskola által közölt keretszámoknak megfelelően a lista elejéről indulva kihúzza azon vizsgázók nevét, akik nem a gyomaendrődi Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumot jelölték meg első helyen, és az általuk elsőnek megjelölt iskolában a megfelelő eredményük alapján beleférnek az ottani keretszámba is. A Felvételi Központ kihúzza azon vizsgázók nevét is, akik egy másik tagozatot jelöltek előbbre a tanulói jelentkezési lapjukon, és oda is teljesítették a követelményeket, ott is belefértek a keretszámba. Tehát a lista elejétől számolva a keretszámmal megegyező számú vizsgázó nyer felvételt az adott tagozatra.
♦ Azon nyolcadik osztályos tanulók, akik jelentkezéseik között megjelölték a gyomaendrődi Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumot, 2017. március 16-án, vagy 17-én általános iskolájukban egy ún. módosító tanulói adatlap kitöltésével módosíthatják középiskolai jelentkezésüket, melynek során az eredetileg benyújtott tanulói adatlapon feltüntetett középfokú iskolához újabb tanulmányi terület írható be, továbbá az eredeti rangsor módosítható!

A jelentkezés mósosításához kapcsolódó tájékoztatás:

A tanulóknak lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk megváltoztatására. Ehhez módosító Tanulói adatlapot kell kitölteni. A módosításra az általános iskolában van lehetőség 2017. március 16-án és 17-én. Ehhez a felvételizők részére az általános iskola igény esetén köteles segítséget nyújtani.
A módosítás során tanulmányi területet nem lehet törölni, azonban
- azok eredetileg beírt sorrendje átalakítható, illetve
- új tanulmányi terület felvételére is van lehetőség, de utóbbira csak olyan középfokú iskolában, amely a Tanulói adatlapon korábban is szerepelt.
Új tanulmányi terület csak a már szereplő iskolákon belül, és csak az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján jelölhető meg.
(Az egyeztetés tényét a középfokú iskolába eredetileg benyújtott Jelentkezési lapon kell feltüntetni. A módosító Tanulói adatlap kitöltésével a korábban kitöltött Tanulói adatlap érvényét veszti.)
Azok részére, akik módosítani kívánják jelentkezésüket, vagy tanulmányi területeink iránt érdeklődnek, szívesen állunk rendelkezésre. Tájékoztatás Szabadka Marianna intézményvezető-helyettestől kapható a 66/386-046-os iskolai telefonszámon.

Tanulmányi területeinkről részletes tájékoztatás itt olvasható


Gimnáziumi beiskolázási tájékoztató a 2017/2018. tanévre...


A felvételről szóló írásbeli értesítést minden jelentkező részére 2017. április 26-ig megküldjük.

Utoljára módosítva: 2017. 03. 09. 21:37