Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium

Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium

Ideiglenes felvételi rangsor


Ideiglenes felvételi rangsorok a 2018/2019-es tanévre


1000-es tagozatkód


2000-es tagozatkód


3000-es tagozatkódFelvételizők figyelmébe!


Mit mutat meg az ideiglenes felvételi jegyzék?

♦    Megmutatja a hozzánk jelentkezett tanulók felvételi eljárásban elért összesített eredménye alapján rangsorban elfoglalt helyét. 
♦    Az ideiglenes felvételi jegyzék (ideiglenes felvételi rangsor) a gyomaendrődi Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumba jelentkező összes tanulót tartalmazza minden tagozaton, amelyet jelentkezési lapján megjelölt.
♦   A sorrend csak tájékoztató jellegű, de a sorszám még sokat változhat, hiszen a felvételi döntéskor kiesnek mindazok, akiket másik tagozatra veszünk fel, esetleg másik iskolába kerülnek be, tehát egy adott listában egy tanuló sok hellyel is előbbre kerülhet. A jelenleginél tisztább képre csak 2018. április 20-e után számíthatunk, ekkor kapjuk meg a győri felvételi központtól a végleges egyeztetett felvételi jegyzéket.
♦   Azonban azt a jegyzék nem mutatja meg, hogy a vizsgázó felvételt nyert-e az adott tagozatra!
Az itt közölt listák alapján ugyanis a Győri Felvételi Központ rangsorol: az iskola által közölt keretszámoknak megfelelően a lista elejéről indulva kihúzza azon vizsgázók nevét, akik nem a gyomaendrődi Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium intézményét jelölték meg első helyen, és az általuk elsőnek megjelölt iskolában a megfelelő eredményük alapján beleférnek az ottani keretszámba is. A Felvételi Központ kihúzza azon vizsgázók nevét is, akik egy másik tagozatot jelöltek előbbre a tanulói jelentkezési lapjukon, és oda is teljesítették a követelményeket, ott is belefértek a keretszámba. Tehát a lista elejétől számolva a keretszámmal megegyező számú vizsgázó nyer felvételt az adott tagozatra.
♦   Minden nyolcadik osztályos tanulónak lehetősége van 2018. március 21-22 - én saját általános iskolájában egy ún. módosító tanulói adatlap kitöltésével módosítani középiskolai jelentkezését, melynek során az eredetileg benyújtott tanulói adatlapon feltüntetett középfokú iskolához  újabb tanulmányi terület jelölhet meg, továbbá az eredeti rangsor módosíthatja!

A módosítás során tanulmányi területet nem lehet törölni, azonban
- azok eredetileg beírt sorrendje átalakítható, illetve
- új tanulmányi terület felvételére is van lehetőség, de utóbbira csak olyan középfokú iskolában, amely a Tanulói adatlapon korábban is szerepelt.


Új tanulmányi terület csak a már szereplő iskolákon belül, és csak az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján jelölhető meg.
(Az egyeztetés tényét a középfokú iskolába eredetileg benyújtott Jelentkezési lapon kell feltüntetni. A módosító Tanulói adatlap kitöltésével a korábban kitöltött Tanulói adatlap érvényét veszti.)
Azok részére, akik módosítani kívánják jelentkezésüket, vagy tanulmányi területeink iránt érdeklődnek, szívesen állunk rendelkezésre. Tájékoztatás Szabadka Marianna intézményvezető-helyettestől kapható a 66/386-046-os iskolai telefonszámon.

Tanulmányi területeinkről részletes tájékoztatás itt olvasható

A felvételről szóló írásbeli értesítést minden jelentkező részére 2018. április 27-ig megküldjük.

Utoljára módosítva: 2018. 03. 13. 13:24