Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium

Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium

Tornatermet építettünk

 

2001. október 27.

Már csak napok választanak el attól, hogy elkezdődjön iskolánk bővítése tornateremmel, színpaddal, és foglalkoztató kis termekkel.

Tervező: Szabó Jenő (Gyula) 

Kivitelező: Károlyi és Társa Építési Vállalkozó (Mezőberény)

Műszaki ellenőr: Kovács Mihály (Gyomaendrőd)

Befejezési határidő: 2002. negyedik negyedév.

2001. november

November 7-én felvonult az építőbrigád, és elkezdte a munkaterület kialakítását. Az udavart lerekesztették kerítéssel, hogy a gyerekek véletlenül se kerüljenek veszélyes területre. 8-án Gyulay Endre püspök úr megtekintette az előkészületeket. 12-én történt az első kapavágás, elkezdték az alapot ásni.

 

2001. december 18.

A beköszöntött tél ellenére is halad a munka. Az alap elkészült, a munkások a feltöltés tömörítését végzik.

 

2002. március 4.

A jobb idő beköszöntével tovább folytatódik az építkezés. Az aljzat töltése és tömörítése elkészült, valamint az aljzatbeton is. A bejövő víz- gáz-, és kimenő szennyvízcső árok kiásva. Elkezdődött a falazás is, ami talán az építkezés leglátványosabb része. Napok alatt nő ki a földből egy új épület.

 

2002. április 3.

A munka jól halad. A falmagasság elérte már az emelet szintet, az áthidalók behelyezése történik, és előkészület a födém elkészítésére.

 

2002. április 24.

A terem körablakainak helye is látszik. Már az emeleti részen dolgoznak a munkások.

 

2002. június 5.

Az emeleti részt is felhúzták, rajta a födém is. Körben a betonkoszorú is kész. A földszinten a közfalak is elkészültek, és a villanyszerelők is már javában dolgoznak.

 

2002. november 25.

Szó ami szó, régen nem írtam a krónikát. A nyáron, és ősszel a kivitelezés tempója is majdnem állt. A vállalkozónak más, sürgősebb munkája volt. A szerződés szerint még beleférünk a vállalt időbe.

Az építkezés jelenlegi állása: A csigalépcső tornyos épületén fönn a tető, a küzdőtér felett most ácsolják a tetőszerkezetet. Vizesblokkok ki vannak csempézve, vakolva, ablakok behelyezve. Az épület körül már a járda is készül. A földszinten is, az emeleten is átvágták már a falat a régi és új épület között.

Nagyon reméljük, hogy már nemsokára használhatjuk az új részt.

 

2002. december 22.

A beköszöntött tél ellenére is a munkák haladnak. Végre tető van az új rész fölött. Piktorok glettelnek, villany-, víz- és gázszerelők dolgoznak. A nagyterem mennyezetén készül a deszka lambéria.

 

2003. január 21.

A kemény hideg igencsak megpróbálja a munkásokat. A munkák azért nem álltak le, bár lelassultak. A nagyteremből már lebontották az állványzatot, melyről a mennyezetet borító lambéria készült. Dolgoznak a központifűtés szerelők.

 

2003. április 5.

Hosszú kemény tél után vagyunk. Folytatódnak a munkák. Parkettázás, festés, szerelvények felhelyezése. Helyre kell hozni azt is, amit a tél tönkretett.

 

2003. május 30.

A végkifejlethez érkeztünk. Mint a hangyák, emberek nyüzsögnek mindenütt. Festés, javítás, állványok bontása, udvaron tereprendezés.

 

2003. június 23.

 

Hétfő délelőtt 10 óra. A tornaterem kész! Megtörtént a műszaki átadás! Annyi várakozás után van tornatermünk egy szinpaddal, mosdókkal, öltözőkkel, három teremmel. Ezekből az egyik lesz a számítástechnika új helye. Van egy csodálatos nagy balkonunk, mely akár szabadtéri óra megtartására is alkalmas.

Utoljára módosítva: 2022. 11. 01. 13:26

Képek