Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium

Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium

Érettségi a gimnáziumban

Érettségi a gimnáziumban


Iskolánkban, a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban a 2015/2016-os tanévben az osztályok érettségi vizsgáit június 20-23-a között a 13/A vizsgabizottságához sorolt diákok szóbeli feleletei zárták.

Kérésemre néhányan szívesen beszámoltak az érettségi vizsgákkal kapcsolatos tapasztalataikról:

 

(folytatás...)

Jól teljesítettem az évek alatt, legtöbbször kitűnő bizonyítvánnyal végeztem. Rendszeresen készültem az órákra. Először az írásbeliken kellett teljesítenünk, amire jól felkészítettek a tanárok. Persze izgultam, mert töriből és magyarból gyengébb vagyok. Ezekből a tárgyakból nem is sikerültek az írásbelik olyan jól, viszont a matek és az informatika eredményem jó lett. Az írásbeli vizsgákat követően sok időnk volt a szóbelire való felkészülésre, kellő anyagot kaptunk a tanároktól, így - jól beosztva az időt - elegendő tanulással és ismétléssel rendesen fel lehetett készülni a sikeres szereplésre. A vizsgán nagyon kedvesek és segítőkészek voltak a tanárok, hiszen ők is szerették volna, hogy minél szebb eredménnyel fejezzük be a gimnáziumot. A történelem érettségim négyes lett, amire talán készülhettem volna jobban. A többi tantárgyból sikerült ötösre teljesítenem. Iskolánkban a nyelvoktatás erős szinten zajlik, így angolból már egy évvel korábban sikerült hasonlóan jó eredménnyel vizsgáznom.
Tehát mindent összevetve elégedett vagyok a bizonyítványommal. Összességében az öt év alatt az iskola jól felkészített az érettségire, egyben a jellememet is alakította, szerettem idejárni, és jól éreztem itt magam.                             


    Csapó Péter 13/A          

 

A szóbeli érettségi számomra nagyon izgalmas esemény volt. Az írásbeli vizsga után másfél hónapon keresztül készülhettünk rá, ami hosszú időnek bizonyult, ám gyorsan eltelt. Igyekeztem minden témakört kidolgozni, értelmezni, megtanulni, hogy a feleleteimet kellő magabiztossággal és tudással tudjam elmondani. A vizsga előtt nagyon izgultam, szerettem volna mielőbb túl lenni rajta. Azonban amikor a tájékoztató előtt behívtak minket, a vártnál hamarabb megnyugodtam. Miután kihúztam az első tételemet történelemből a kezdeti stressz és a vizsgadrukk teljesen elszállt. Mindenki nagyon kedves volt, mosolyogtak ránk a tanáraink és bíztattak minket. Ötödik tantárgynak a testnevelést választottam, aminek a gyakorlati részét sérülés miatt sajnos nem tudtam végrehajtani, így két szóbeli tételt húztam. Véleményem szerint a feleleteim úgy sikerültek, ahogy én azt terveztem, és ahogy a bizonyítványosztáson kiderült az osztályzatokból.
Boldog vagyok, hogy túl vagyok rajta, ugyanakkor sajnálom is, hogy életem gimnáziumi korszaka lezárult. Fontos megemlítenem, hogy a jövendőbeli érettségizőknek az az üzenetem, hogy ne izgulják túl a szóbeli vizsgarészt, ugyanis mindenki nagyon kedves és segítőkész. A tételek jól és érthetően vannak megfogalmazva, történelemből pedig a források sokat segítenek. A bizonyítványosztás után mindenki nagyon felszabadult és megkönnyebbült, de kicsit azért szomorúak is vagyunk, ugyanis a szóbeli érettségit követően szétszéledünk, így kevesebbet tudunk majd találkozni. Persze megbeszéltük, hogy igyekszünk majd tartani a kapcsolatot tanárainkkal és az osztálytársainkkal is.                                                   


    Virág Andrea 13/A


Az írásbeli vizsgáim jobban sikerültek a vártnál, bár a biológia lehetett volna jobb is. Testnevelésből emelt szintű vizsgát tettem, amit Békéscsabán kellett teljesítenem. Ez remekül sikerült annak ellenére, hogy fájt a bokám a vége felé. A szóbeli vizsgán is jól éreztem magam, összességében elégedett vagyok magammal. Terveim szerint duplázással fogják a pontszámaimat kialakítani biológiából és testnevelésből. Testnevelés edzői szakra adtam be jelentkezésemet több iskolába is, remélem sikerül megvalósítani a terveimet.

      Gönczfalvi Balázs 13/A

 

A 2015-2016. tanév érettségi tantárgyi átlagai

 

 

 

Gratulálunk eredményeitekhez!

Utoljára módosítva: 2016. 06. 30. 11:19